OVER REI PROJECTS

Heel wat bouwheren en besturen beschouwen brandveiligheid nog steeds (onterecht) als een aanzienlijk extra kost die ze liever vermijden in hun bouwproject. Het is echter zo dat brandveilig bouwen steeds belangrijker wordt. Niet alleen in België, maar in heel Europa.

Jaarlijks worden er nieuwe wetten ingevoerd op nationaal en Europees niveau om de (brand)veiligheid van bewoners en gebruikers van gebouwen te waarborgen en steeds een veilige vluchtroute te garanderen, in geval van brand. Daar helpt REI Projects je graag bij.

Over REI Projects

Heel wat bouwheren en besturen beschouwen brandveiligheid nog steeds (onterecht) als een aanzienlijk extra kost die ze liever vermijden in hun bouwproject. Het is echter zo dat brandveilig bouwen steeds belangrijker wordt. Niet alleen in België, maar in heel Europa.

Jaarlijks worden er nieuwe wetten ingevoerd op nationaal en Europees niveau om de(brand)veiligheid van bewoners en gebruikers van gebouwen te waarborgen en steeds een veilige vluchtroute te garanderen, in geval van brand. Daar helpt REI Projects je graag bij.

Kwaliteit, kostenefficiëntie en flexibiliteit,

dat zijn de kernwoorden van REI Projects. Wij volgen alle nieuwe technieken op de voet en onderhouden goede contacten met onze fabrikanten. REI Projects bewijst daardoor dagelijks dat er voor iedere uitdaging oplossingen mogelijk zijn die voldoen aan de wetgeving en aan jouw wensen!

Sinds 2009 is REI Projects uitgegroeid tot dé referentie wat betreft passieve brandbeveiliging. Wij werken zowel voor openbare besturen en kmo’s als voor particulieren, zowel bij nieuwbouw als bij renovatieprojecten. Daarnaast konden we met onze expertise ook al uitpakken op kanaal Z. 

De historiek

Onder impuls van Veldeman en Fire-Proof, zag REI Project het daglicht in januari 2009. Veldeman is een algemeen aannemingsbedrijf uit Dendermonde en biedt onder andere schilderwerken, vloerbekleding, algemeen schrijnwerk en algemene afwerking aan. Ook Fire-Proof is al meer dan 15 jaar actief en behoort nog steeds tot een van de toonaangevendste bedrijven binnen de brandveiligheidssector.

In 2010 nam ing. Filip Franckaert het beleid van REI Projects in handen. Samen met het hele team zorgt hij, met de hulp van onze partners, voor de verdere uitbouw van het bedrijf. Hij staat dagelijks klaar om klanten te helpen met hun uitdagingen rond passieve brandbeveiliging.

JOUW VEILIGHEID,
ONZE PRIORITEIT

Kwaliteit, kostenefficiëntie en flexibiliteit zijn de kernwoorden van REI Projects. Wij volgen alle nieuwe technieken op de voet en onderhouden goede contacten met onze fabrikanten. REI Projects bewijst daardoor dagelijks dat er voor iedere uitdaging oplossingen mogelijk zijn die voldoen aan de wetgeving en aan jouw wensen!

Sinds 2009 is REI Projects uitgegroeid tot dé referentie wat betreft brandwerende doorvoeringen, brandwerende deuren, brandwerende isolatie, kortom alles wat te maken heeft met passieve brandbeveiliging. Wij werken zowel voor openbare besturen en kmo’s als voor particulieren, zowel bij nieuwbouw als bij renovatieprojecten. Daarnaast konden we met onze expertise ook al uitpakken op kanaal Z.

De historiek

REI Projects is opgericht in januari 2009, als een samenwerking tussen de firma’s Veldeman en Fire-Proof. Kurt Deweirdt werd aangetrokken als zaakvoerder. Onder zijn bewind zette de firma haar eerste stappen op de markt van de brandveiligheid en groeide zo in haar eerste grote projecten. In 2010 werd daarom Filip Franckaert aangetrokken als projectleider en rechterhand van Kurt.

In 2012 startte een nieuw hoofdstuk. Kurt nam afscheid van REI Projects en spitste zich helemaal toe op zijn passie: DMV afwerking. Filip nam het roer over als nieuwe zaakvoerder van REI Projects. In deze periode kwam er een nieuw logo en verhuisde de firma naar Zwijndrecht.

In 2018 stapte Tomas Mannaert aan boord. Sindsdien bouwen Tomas en Filip samen verder aan de verdere uitbouw van REI Projects.

Na jaren van groei, verhuisde de firma naar Dendermonde, eerst naar de Kapittelstraat en vervolgens naar het Hoogveld. In 2022 verhuisde REI naar zijn huidige locatie op het Vriesenrot.

IPC Services is de zusterfirma van REI Projects, die sinds 2014 actief is en in 2023 werd opgenomen door de SPC Group.

Voor hen gingen we al

door het vuur

 • Haasrode Watergroep

  • Brandwerend afdichten van doorvoeren, Brandwerende wanden en plafonds
 • Home Astrid UGent | Gent

  • Brandwerend afdichten van doorvoeren
 • AZ Jan Portaels | Vilvoorde

  • Brandwerend afdichten van doorvoeren, Brandwerende wanden en plafonds

ONZE PROJECTEN

 • Bekijk alle referenties

 • Haasrode Watergroep

  • Brandwerend afdichten van doorvoeren, Brandwerende wanden en plafonds

REI Projects
Actief in heel België

Of je nu in Antwerpen, Gent, Brussel, Brugge, Leuven, Mechelen of eender waar in België woont, REI Projects staat voor je klaar! We zijn er om jouw gebouw volledig te beschermen tegen brandgevaar, elke dag opnieuw. Van brandwerende doorvoeringen tot brandwerende isolatie en het plaatsen van brandwerende deuren, onze toewijding aan passieve brandveiligheid is grenzeloos.