Brandwerende wanden en plafonds

Brandwerende wanden en brandwerende plafonds maken deel uit van de brandwerende compartimentering. Doordat de vuurzee niet zomaar door de wanden en de plafonds geraakt, blijft de brand beperkt tot een bepaald compartiment. Zo krijg je in de omliggende compartimenten meer tijd om te evacueren en wordt er steeds een veilige vluchtroute gegarandeerd.

Brandwerende wanden en plafonds kennen veel verschillende opbouwen: met een of meerdere platen, verschillende structuren enz. Een brandwerende bescherming is dus meer dan zomaar een plaat tegen de muur.

Brandwerende wanden en plafonds

Brandwerende wanden en plafonds maken deel uit van de brandwerende compartimentering. Doordat een vuurzee niet zomaar door de wanden en de plafonds geraakt, blijft de brand beperkt tot een bepaald compartiment.

Zo krijg je in de omliggende compartimenten meer tijd om te evacueren en wordt er steeds een veilige vluchtroute gegarandeerd.

Wat is het doel van brandwerende wanden?

Brandwerende wanden hebben als grootste doel om de brand te compartimenteren en de omliggende ruimtes te beschermen. Je bent nog steeds vrij om te kiezen voor een brandwerende wand in onder andere houtwolcement, brandwerende gipskartonplaten, tegelplafonds enz. Onze experts geven je raad en zorgen steeds voor de perfecte afwerking. Ook deze brandwerende wanden kennen welbepaalde brandweerstanden EI 30, EI 60, EI 120.

Zijn brandwerende plafonds verplicht?

Brandwerende plafonds zijn verplicht in elke commerciële ruimte. Afhankelijk van het type materiaal, zorgen brandwerende plafonds ervoor dat de bovenkant van de kamer bij brand tot 30, 60 of 120 minuten beschermd blijft. Dat zijn de zogehete brandweerstanden met hun tijdseenheden in minuten: EI 30, EI 60, EI 120.

Is het de investering waard?

Brandwerende wanden en plafonds zorgen in geval van brand voor een vertragend effect. Op die manier zorgen ze voor voldoende tijd om je gebouw veilig te evacueren.

Daarnaast zorgen brandwerende wanden en plafonds ook voor een beperking van de schade bij brand. Dat maakt ook het werk van de brandweer gemakkelijker en veiliger. Investeren in brandveilige wanden en plafonds is dus essentieel om ervoor te zorgen dat je gebouw niet meteen in vlammen opgaat. Dus, als je het ons vraagt is dat investering meer dan waard.

JOUW VEILIGHEID,
ONZE PRIORITEIT

Brandwerende wanden en plafonds zorgen ook voor een beperking van de schade bij brand. Dat maakt ook het werk van de brandweer gemakkelijker en veiliger. Investeren in brandveilige wanden en plafonds is dus essentieel om ervoor te zorgen dat je gebouw niet meteen in vlammen opgaat.

WAAROM KIES JE VOOR

brandwerende wanden & plafonds

Enerzijds omdat brandwerende plafonds verplicht zijn in elke commerciële ruimte. Afhankelijk van het type materiaal, zorgen brandwerende plafonds ervoor dat de bovenkant van de kamer bij brand tot 30, 60 of 120 minuten beschermd blijft. Dat zijn de zogehete brandweerstanden met hun tijdseenheden in minuten: EI 30, EI 60, EI 120.

Daarnaast hebben brandwerende wanden hebben als grootste doel om de brand te compartimenteren en de omliggende ruimtes te beschermen. Je bent nog steeds vrij om te kiezen voor een brandwerende wand in onder andere vezelversterkte platen, vezelcementplaten of brandwerende gipskartonplaten. Onze experts geven je raad en zorgen steeds voor de perfecte afwerking. Ook deze brandwerende wanden kennen welbepaalde brandweerstanden EI 30, EI 60, EI 120.

REI Projects advies & mogelijkheden

Een vakkundige installatie van brandwerende wanden en plafonds kan levens redden! Met de brandwerende muren en plafonds van REI Projects zit je veilig zonder in te boeten op je interieurafwerking. We onderhouden goede relaties met verschillende fabrikanten, waardoor we steeds de meest efficiënte oplossingen bieden die voldoen aan de wensen van onze klanten én aan de opgelegde Belgische en Europese eisen.

Wettelijk kader voor brandwerende dichtingen

De kwaliteit van onze brandwerende producten voldoet steeds aan de geldende Europese en Belgische normen. De Belgische wetgeving is gebaseerd op het Koninklijk besluit 23 juni 2022. Voor gebouwen met als bestemming ouderenzorg, kinderopvang, ziekenhuizen of geestelijke gezondheidszorg geldt ook nog een bijkomende Vlaamse regelgeving rond brandveiligheid

Voor hen gingen we al

door het vuur

 • Haasrode Watergroep

  • Brandwerend afdichten van doorvoeren, Brandwerende wanden en plafonds
 • Brandwerende Wanden, Brandwerende Deuren In Bezemstraat, Sint Pieters Leeuw

  Volkshuisvesting Bezemstraat | Sint-Pieters-Leeuw

  • Brandwerende deuren, Brandwerende wanden en plafonds
 • AZ Jan Portaels | Vilvoorde

  • Brandwerend afdichten van doorvoeren, Brandwerende wanden en plafonds

ONZE PROJECTEN

 • Bekijk alle referenties

 • Haasrode Watergroep

  • Brandwerend afdichten van doorvoeren, Brandwerende wanden en plafonds