Pfizer Puurs

REI Projects heeft de kans gekregen om bij Pfizer de brandveiligheid van de faciliteit in Puurs naar een hoger niveau te tillen. Pfizer Puurs is een gerenommeerd farmaceutisch bedrijf dat een belangrijke rol speelt in de productie van geneesmiddelen en vaccins. Gezien de gevoeligheid van de producten en de strengheid van de regelgeving, is het van cruciaal belang dat hun faciliteiten voldoen aan de hoogste normen op het gebied van brandveiligheid. En daar weten we REI Projects gelukkig alles over.

Brandwerende bescherming van betonnen balken

Een van de belangrijke stappen die we hebben genomen om de brandveiligheid te waarborgen, was het beschermen van betonnen balken. Deze balken zijn essentiële structurele elementen van het gebouw en het is van groot belang dat die voldoen aan de vereiste brandweerstandsnormen. Met behulp van onze expertise en hoogwaardige producten hebben we de betonnen balken voorzien van een brandwerende eenzijdige beplating met Promat H. Die brandwerende bescherming zorgt ervoor dat de balken een brandweerstand R240 bereiken, waardoor ze bestand zijn tegen de gevolgen van brand.

Creëren van tweezijdige schachten met Geostaf-materialen

Een ander aspect van het project bij Pfizer Puurs was het creëren van schachten met bescherming aan 2 zijden. Deze schachten spelen een cruciale rol bij het beheersen van de verspreiding van vuur en rook doorheen het gebouw. We bouwden deze schachten op uit Geostaf materialen. Die materialen hebben uitstekende brandwerende eigenschappen en dragen bij aan het creëren van veilige brandcompartimenten in het gebouw. De tweezijdige schachten zorgen ervoor dat eventuele branden beperkt blijven tot specifieke delen van het gebouw, waardoor de veiligheid van het personeel en de bescherming van de waardevolle producten gewaarborgd worden.

Toewijding aan brandveiligheid

Bij REI Projects begrijpen we de unieke behoeften en uitdagingen waarmee farmaceutische bedrijven zoals Pfizer Puurs worden geconfronteerd op het gebied van brandveiligheid. We zijn er trots op dat we de kans hebben gekregen om de brandveiligheid bij Pfizer Puurs te versterken en te voldoen aan de strengste normen en regelgeving in de industrie. Onze expertise, hoogwaardige materialen en toewijding aan kwaliteit stellen ons in staat om op maat gemaakte brandbeveiligingsoplossingen te bieden die voldoen aan de specifieke behoeften van onze klanten.

Lees ook: Onderhoud van brandwerende dichtingen en doorvoeringen
Kom meer te weten over: Brandwerend opvullen van technische schachten

nood aan onze oplossingen?

Soms is het interessant om verder te denken dan wat de wetgeving vraagt, REI projects helpt jou daar graag mee. Neem contact met ons op of bekijk onze referenties.

Nood aan een van onze brandveilige oplossingen?