Brandwerende deuren EI-1

Het belang van brandwerende deuren is nog steeds enorm groot en mag bij de verwezenlijking van gebouwen nooit over het hoofd worden gezien. Ze redden zelfs anno 2024 nog elke dag levens.

En dat kan tellen.

Brandwerende deuren van REI Projects

Brandwerende deuren met brandweerstand EI-1

Brandwerende deuren zijn cruciaal voor de passieve brandbeveiliging van een gebouw. Samen met brandwerende wanden, plafonds en kleppen, voorkomen ze dat brand overslaat naar aangrenzende ruimtes. Afhankelijk van de deur die je kiest, zal de brand gedurende 30 minuten, 60 minuten of zelfs langer worden tegengehouden. Daardoor kan de evacuatie veilig verlopen.

Onze branddeuren zijn uitgebreid getest en gecertificeerd om te voldoen aan de strengste brandveiligheidsnormen. Ze zijn speciaal ontworpen om vuur, rook en hitte effectief tegen te houden en bieden uitstekende bescherming.

Branddeuren zijn van groot belang in ieder brandcompartiment. Ze beperken de verspreiding van vuur en rook tot de brandhaard, waardoor veilige vluchtwegen worden gewaarborgd. Bovendien verminderen ze het risico op brandoverslag naar aangrenzende ruimtes of aangrenzende gebouwen. Bij REI Projects voldoen alle branddeuren aan de Belgische norm en Europese normen.

Onze brandwerende binnendeuren zijn uitgebreid getest en gecertificeerd om te voldoen aan de strengste brandveiligheidsnormen. Ze zijn speciaal ontworpen om vuur, rook en hitte effectief tegen te houden en bieden uitstekende bescherming. Wil je meer informatie over onze brandvertragende deuren en hoe ze kunnen bijdragen aan de brandveiligheid van jouw gebouw? Vraag gerust een gratis offerte aan!

De plaatsing van brandwerende deuren

Wanneer er brand uitbreekt, zijn professionele en correcte geplaatste branddeuren van levensbelang. Bij REI Projects zorgen onze experts ervoor dat ze op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van passieve brandbeveiliging door regelmatige trainingen te volgen. Onze branddeuren worden ook regelmatig getest op kwaliteit, brandwerendheid op 30 minuten en 60 minuten (of langer) en voldoen aan de Belgische norm en Europese normen.

Zoals je ziet in de video, kan een deur alleen al kan bij brand het verschil maken tussen leven of dood. Met een brandwerende deur ben je er zeker van dat de brand lang genoeg wordt tegengehouden, zodat jij veilig het gebouw kunt verlaten.

De rol brandvertragende deuren

Brandwerende deuren helpen in het beperken van de verspreiding van rook en vuur. Daarom vormen ze een essentiële schakel in je brandcompartimentering. Daardoor veilige vluchtwegen worden gewaarborgd. Bovendien verminderen ze het risico op brandoverslag naar aangrenzende ruimtes of aangrenzende gebouwen.

Het belang van brandwerende deuren

Wanneer er brand uitbreekt, zijn professionele en correct geplaatste branddeuren van levensbelang. Bij REI Projects zorgen onze experts ervoor dat ze op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van passieve brandbeveiliging door regelmatige trainingen te volgen. Onze branddeuren worden ook regelmatig getest op kwaliteit, brandwerendheid op 30 minuten en 60 minuten (of langer) en voldoen aan de Belgische norm en Europese normen.

Brandwerende deuren helpen in het beperken van de verspreiding van rook en vuur. Daarom vormen ze een essentiële schakel in je brandcompartimentering. Daardoor veilige vluchtwegen worden gewaarborgd. Bovendien verminderen ze het risico op brandoverslag naar aangrenzende ruimtes of aangrenzende gebouwen.

Met een brandwerende deur ben je er zeker van dat de brand lang genoeg wordt tegengehouden, zodat jij veilig het gebouw kunt verlaten.

Met onze jarenlange ervaring staan onze experts klaar om hun kennis en advies met onze partners te delen. We werken samen met ISIB-erkende keurders en installateurs, waardoor we kunnen voldoen aan al jouw vragen en wensen, en dat binnen een relatief korte termijn.

Wil je brandwerende deuren kopen? Of wil je meer weten over hoe ze kunnen bijdragen aan de brandveiligheid van jouw gebouw? Neem dan gerust contact op met onze experts.

Branddeuren beperken de verspreiding van rook en vuur.

Brandwerende deuren, ze redden levens!

Bart (35) over brandwerende deuren bij hem op kantoor:

“Ik herinner me nog die keer dat ik op kantoor werkte en er brand was uitgebroken op de tweede verdieping. Mijn eerste reactie was pure paniek. Gelukkig was ons gebouw uitgerust was met brandwerende deuren. Deze deuren hielden het vuur tegen en gaven ons genoeg tijd om veilig via de gang te kunnen evacueren. Dat had zeker anders kunnen aflopen.” Dit is een van de vele getuigenissen die we de afgelopen 15 jaar al van klanten hebben mogen ontvangen.

Het belang van brandwerende deuren

Brandwerende deuren zijn soms verplicht en vormen als het ware de basis van ieder goed afgedicht brandcompartiment. En om dat compartiment goed af te sluiten, is het belangrijk dat de brandwerende deuren conform de huidige Belgische wetgeving is (lees hier: 10 zaken waaraan een brandwerende deur zeker moet voldoen) en geplaatst wordt door erkende professionals.

Daar hechten wij bij REI Projects dan ook enorm veel belang aan. Wij zijn als bedrijf ISIB-gecertifieerd, wat wil zeggen dat wij als bedrijf een opleiding gevolgd hebben aan een door ISIB erkend opleidingscentrum, specifiek voor de plaatsing van brandwerende deuren.

Zelf brandwerende deuren plaatsen?

Het is in principe toegelaten om zelf je brandwerende deuren te plaatsen, maar dat raden wij vanuit professioneel standpunt ten strengste af. Brandwerende binnendeuren zijn pas effectief wanneer ze ook volledig correct geplaatst zijn. Zijn er openingen, gate of spleten? Dan is je branddeur praktisch nutteloos, aangezien het vuur zich gemakkelijk en snel door, onder of naast je branddeur verspreidt.

Daarom is het aangeraden om voor de plaatsing van je brandwerende deuren een beroep te doen op een expert.

Welke soorten branddeuren zijn er?

Er zijn verschillende soorten brandwerende deuren beschikbaar, elk met hun eigen specifieke eigenschappen en voordelen. Het kiezen van de juiste deur is afhankelijk van de specifieke eisen van jouw gebouw. Je kunt vaak kiezen tussen stalen brandwerende deuren en houten branddeuren. Daarnaast kun je ook kiezen voor enkele en dubbele draaideuren enkele en dubbele doorslaande deuren, houten schuifdeuren of deurgehelen met zij- en bovendeel. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Houten branddeuren en stalen branddeuren zijn de meest voorkomende typen. Houten deuren worden vaak gekozen omwille van een iets mooiere uitstraling. Hierdoor vind je ze vaak terug in kantoorgebouwen en residentiële panden zoals huizen of appartementsgebouwen. Stalen branddeuren zijn dan weer uitermate duurzaam en bestand tegen hoge temperaturen. Ze worden vaak gebruikt in industriële gebouwen zoals fabrieken en magazijnen en commerciële gebouwen zoals winkels en distributiecentra.

Glas branddeuren bieden een stijlvol alternatief voor de traditionele houten of stalen deuren. Ze laten natuurlijk licht binnen en bieden een onbelemmerd zicht op aangrenzende ruimtes. Ondanks hun esthetische aantrekkingskracht bieden glazen branddeuren dezelfde brandwerende eigenschappen als hun houten en stalen tegenhangers.

doorvoeringen bekijken in Sealings app

Hoe herken je een brandwerende deur?

Een kwalitatieve brandwerende binnendeur herken je aan de EI-1-classificatie of het Europese label. Om zeker te zijn van een correcte en professionele plaatsing, is het belangrijk dat de installateur van jouw brandwerende deuren het ISIB-keurmerk draagt. Dat keurmerk garandeert kwaliteit en expertise. Zorg ervoor dat er geen speling is bij een brandwerende deur, omdat dit de effectiviteit ervan kan verminderen. Als extra optie kun je ervoor kiezen om een deurdranger te laten installeren, zodat de brandwerende deur altijd stevig gesloten wordt.

En natuurlijk…

Zorg ervoor dat de branddeur te allen tijde vrij blijft. Het blokkeren van de deur met objecten of het plaatsen van een brandblusser ervoor, ondermijnt de functie van de branddeur.

Nog vragen? Lees hier alles wat je moet weten over kosten, kenmerken en meer.

De installatie van brandveilige deuren

De installatie van brandwerende deuren moet worden uitgevoerd door een gecertificeerde professional om ervoor te zorgen dat ze correct functioneren. Onjuiste installatie kan de brandwerende eigenschappen van de deur verminderen. Het is belangrijk dat alle componenten van de deur, zoals het frame, de sluitmechanismen en de afdichtingen, correct zijn geïnstalleerd en op hun plaats zijn om de best mogelijke bescherming te bieden.

Het onderhoud van brandwerende deuren is ook van cruciaal belang om hun effectiviteit te behouden. Regelmatige inspecties en onderhoud kunnen ervoor zorgen dat de deuren correct functioneren en dat eventuele problemen vroegtijdig worden geïdentificeerd en verholpen.

Bij REI Projects bieden we een volledige service van advies en ontwerp tot installatie en onderhoud van brandwerende deuren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Ontdek hoe brandwerende deuren bijdragen aan de veiligheid van uw gebouw. Van types en installatie tot onderhoud, leer alles wat u moet weten over brandwerende deuren bij REI Projects.

Nog vragen? Lees hier alles wat je moet weten over kosten, kenmerken en meer.

doorvoeringen bekijken in Sealings app

Installatie van brandwerende deuren

De installatie van brandwerende deuren moet worden uitgevoerd door een gecertificeerde professional om ervoor te zorgen dat ze correct functioneren. Onjuiste installatie kan de brandwerende eigenschappen van de deur verminderen. Het is belangrijk dat alle componenten van de deur, zoals het frame, de sluitmechanismen en de afdichtingen, correct zijn geïnstalleerd en op hun plaats zijn om de best mogelijke bescherming te bieden.

Het onderhoud van brandwerende deuren is ook van cruciaal belang om hun effectiviteit te behouden. Regelmatige inspecties en onderhoud kunnen ervoor zorgen dat de deuren correct functioneren en dat eventuele problemen vroegtijdig worden geïdentificeerd en verholpen.

Bij REI Projects bieden we een volledige service van advies en ontwerp tot installatie en onderhoud van brandwerende deuren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Voor hen gingen we al

door het vuur

 • ZNA Erasmus | Antwerpen

  • Brandwerende deuren
 • Brandwerende Wanden, Brandwerende Deuren In Bezemstraat, Sint Pieters Leeuw

  Volkshuisvesting Bezemstraat | Sint-Pieters-Leeuw

  • Brandwerende deuren, Brandwerende wanden en plafonds
 • Pfizer Brussel REI Projects Brandwerende beplating

  Pfizer Elsene

  • Brandwerende deuren, Brandwerende isolatie, Brandwerende omkasting, Brandwerende wanden en plafonds

ONZE PROJECTEN

 • Bekijk alle referenties

 • ZNA Erasmus | Antwerpen

  • Brandwerende deuren