REI Projects & Janssen Pharmaceutica

Installatie van brandwerende omkastingen bij Janssen Pharmaceutica

De Janssen Pharamaceutica Campus in België is een belangrijke plek voor innovatie en maakt deel uit van de farmaceutische bedrijven van Johnson & Johnson. Hun missie is om samen een toekomst te creëren waarin ziekte tot het verleden behoort. Daar staan wij met REI-Projects 100% achter, want gezond leven is in deze tijden belangrijker dan ooit.

Passieve brandbeveiliging bij Janssen Pharma

Voor de Janssen Pharma Campus in Beerse voerden we de brandwerende compartimentering uit en beschermde op die manier de luchtkanalen in het gebouw. Daarnaast voerden we ook een anticorrosiebehandeling uit op het steeldeck van het gebouw. Een gezonde klus waarop we fier mogen zijn.

Wat is brandwerende omkasting van luchtkanalen

Een brandwerende omkasting gebeurt d.m.v. brandwerende platen. We passen deze techniek vooral toe in risicovolle zones waarbij de bescherming van nutsleidingen, kabels, verlichting, buizen en luchtkanalen van groot belang is. Luchtkanalen (zeker die van metaal) vormen vaak een enorm risico voor de brandveiligheid in een gebouw. Want, als lucht zijn weg kan vinden door een gebouw, dan kan vuur dat ook. Door middel van een brandwerende omkasting van de luchtkanalen zorgden we er bij Janssen Pharma voor dat de luchtkanalen brandveilig werden afgesloten. Zo kan de lucht zich nog was verplaatsen, maar vormt de omkasting een moeilijk doordringbare barrière voor vuur.

nood aan onze oplossingen?

Soms is het interessant om verder te denken dan wat de wetgeving vraagt, REI projects helpt jou daar graag mee. Neem contact met ons op of bekijk onze referenties.

Nood aan een van onze brandveilige oplossingen?