Grand Hôpital De Charleroi | Charleroi 

Het Grand Hôpital de Charleroi wordt een modern en hedendaags ziekenhuis, met zo’n 900 bedden. Zijn oppervlakte van 145.000m2 maakt het een van de grootste in België. Het ziekenhuis stelt vooruitgang centraal en zal daarom digitaal, geconcentreerd, intelligent en geautomatiseerd zijn. Alle activiteiten van het ziekenhuis, zullen op één enkele website worden verzameld, wat ervoor zorgt dat ook de patiënten op een andere manier zullen worden onthaald. De Clous, de Mobile Devices en IoT, allen vormen ze een essentieel onderdeel van dit ‘ziekenhuis van de toekomst’.

Het Grand Hôpital De Charleroi bestaat op dit moment ui 6 ziekenhuissites, 4 consultatiecentra en verschillende hulpverleningscentra. Het GHDC is met zijn 4.500 werknemers het grootste ziekenhuis van Wallonië.

In een ziekenhuis staan veiligheid en gezondheid uiteraard centraal. En dat was bij het Grand Hôpital de Charleroi niet anders. Daar voerde REI Projects een tijdje geleden brandwerende afdichtingen uit van kleppen, kabels en buizen doorheen heel het gebouw.

Brandwerende dichtingen in het Grand Hopital De Charleroi
Brandwerende dichtingen in het Grand Hopital De Charleroi

Wat zijn brandwerende afdichtingen?

Brandwerende afdichtingen gebeuren vooral ter hoogte van openingen met doorvoeren zoals kabelgoten, buizen of leidingen, aangezien deze openingen een gevaar vormen voor de brandveiligheid van je gebouw. Brandwerende afdichtingen zijn dus essentieel voor een correcte brandcompartimentering en zorgen ervoor dat de doorvoeren rook- en luchtdicht worden gemaakt. Op die manier wordt de brand beperkt tot het brandcompartiment en kan een veilige evacuatie van het gebouw gegarandeerd worden.

nood aan onze oplossingen?

Soms is het interessant om verder te denken dan wat de wetgeving vraagt, REI projects helpt jou daar graag mee. Neem contact met ons op of bekijk onze referenties.

Nood aan een van onze brandveilige oplossingen?