EL-60S LUCHTKANAAL – ANTWERPEN

DE PLAATSING VAN EEN EL-60S LUCHTKANAAL IN ANTWERPSE WINKEL.

Brandveiligheid is niet enkel een belangrijk aspect in elke privéwoning, maar ook in de werkomgeving. Je wil in geval van brand de schade zoveel mogelijk beperken en de evacuatie steeds veilig laten verlopen. Daar speelt passieve brandbeveiliging een essentiële rol in.

In een Antwerpse winkel plaatsten we enkele weken geleden een impressionant zelfstandig El60 rookafvoerkanaal dat bedoeld is om rook en hitte af te voeren in geval van brand.

HOE WERKT ZO’N EL60S LUCHTKANAAL?

Brandwerende ventilatiekanalen garanderen ventilatie op de voorziene plaatsen, ook in geval van brand. De rookafvoerkanalen zorgen er op hun beurt voor dat de rook afgevoerd wordt, zodat de evacuatie veilig kan verlopen.

De installatie van een rook- en ventilatiesysteem vormt een essentiële stap in het kader van rookbeheersing. Door middel van een rookafvoer aan de ene kant (rookafvoerkanaal of hoge ventilatie) en een toevoer van verse lucht aan de andere kant (ventilatiekanaal of lage ventilatie), zal er in geval van brand een luchtstroom ontstaan die de rook aan de ruimte zal onttrekken en rookvrij maakt.

DE LUCHT- EN VENTILATIEKANALEN VAN GEOTEC®

GEOTEC® Rook- en warmteafvoerkanalen worden vervaardigd door 1000 mm lange GEOTEC®S brandwerende platen met een dikte van 30 of 45 mm naast elkaar te plaatsen. Wij kozen voor onze klant de GEOTEC S30 oplossing, niet alleen voor de brandweerstand El60S, maar ook omdat dit materiaal recycleerbaar is en bijdraagt aan de duurzaamheid van het gebouw.

nood aan onze oplossingen?

Soms is het interessant om verder te denken dan wat de wetgeving vraagt, REI projects helpt jou daar graag mee. Neem contact met ons op of bekijk onze referenties.

Nood aan een van onze brandveilige oplossingen?