Brandwerende bescherming
van structuren

Dragende structuren moeten aan een bepaalde brandweerstand voldoen om de stabiliteit te waarborgen tijdens een brand. Zo voorkom je dat de hele structuur bij brand meteen in elkaar zakt.

Structuren kunnen behandeld worden met coatings of met mortels. Bij REI Projects werken we ook met beplating of met isolatie zoals Rockwool. Zowel voor houten, stalen als betonnen constructies kunnen we de brandweerstand op deze manier vergroten. Samen met jou bekijken we welke brandweerstand je gebouw nodig heeft. 

Compartimenteringen Wanden En Plafonds Brandwerende Bescherming Beplating

Houtstructuur beschermen

Hout is heel erg brandbaar. Nochtans is hout een beter materiaal om brandwerende constructies te maken dan staal. Maar met beplating of de juiste bekleding kan je de brandweerstand van je houten constructie meteen een pak hoger maken. Zo’n omkasting beschermt je houtstructuur eigenlijk letterlijk: je bouwt er een omwalling rond.

Brandweerstand is niet hetzelfde als brandklasse. Brandweerstand verbeter je met omkasting, de brandklasse van hout verbeter je met technieken zoals brandvertragende schilderwerken

Meer info over brandwerende beplating?

REI Projects komt graag bij u langs. We bekijken de mogelijkheden en het gewenste resultaat. Na een analyse en opmeting maken we een vrijblijvende offerte.

Bel +32 52 69 01 14 of mail naar info@REI-projects.be voor een snelle afspraak.

Neem contact op