Brandwerende Bescherming Dmv Isolatie

Brandwerende afkastingen,
isolatie en brandkleppen

Brandwerende afkastingen, isolatie en brandkleppen

De dragende structuren in je gebouw moeten een bepaalde brandweerstand hebben. Dat is nodig om de stabiliteit van het firmagebouw te bewaren, mocht er ooit een brand uitbreken. Hoe beter de structuur beschermd is, hoe langer het duurt vooraleer de constructie in elkaar zakt bij extreme hitte. Of nog beter: als de brand tijdig geblust wordt, dan blijft een goed beschermde constructie behouden.

Het is daarom belangrijk om de constructie van je gebouw te beschermen. Aangezien elk materiaal een eigen aanpak vraagt, bieden wij verschillende behandelingen aan om jouw houten, stalen en/of betonnen structuren te beschermen. Zo kunnen er bijvoorbeeld coatings of mortels aangebracht worden, of kunnen we werken met beplating en/of isolatiemateriaal zoals Rockwool. 

Enkele voorbeelden van onze toepassingen

  • Brandwerende isolatie op betonplaten, balken of kolommen
  • Brandwerende beplating rondom een staalstructuur
  • Brandwerende isolatie op staal
  • Brandwerende beplating ter bescherming van houtskelet

 

Voorbeeldfoto brandwerende deuren

We geven zo de juiste brandwerendheid aan jouw gebouw.

Luchtkanalen zonder bescherming vormen daarnaast nog een perfecte verspreider voor vuur. Die verspreiding kan tegengegaan worden door het vakkundig plaatsen van brandkleppen, platen of isolatie. We kunnen de kanalen zelfs volledig uit brandwerende platen opbouwen, zonder dat een klassiek kanaal nodig is.

Laat je bijstaan door een expert

De voordelen van REI Projects

  • Ondersteuning van de toonaangevende fabrikanten
  • Advies en offerte op maat van jouw project

Wens je meer info of een offerte?

Dankzij jarenlange ervaring weten onze experten welke behandeling het beste past bij jouw gebouw. Ze kunnen ook raad geven over het brandveilig maken van luchtkanalen. Voor een offerte op maat komen wij het liefst persoonlijk langs om het project te analyseren, op te meten en om je advies te geven bij de keuzes waar je voorstaat.

Neem contact op