Brandwerende dichtingen en schachten

Brandwerende dichtingen

Brandwerende dichtingen

Brandwerende wanden en brandwerende plafonds, dat is uiteraard vanzelfsprekend. Je gebouw is daardoor al wat veiliger bij brand, maar is nog niet volledig beschermd. Wanden hebben namelijk voegen en gaten. Denk daarbij maar aan de plaatsen waar kabels en buizen door de muur lopen en waar schakelaars en stopcontacten hangen. Vuur wordt aangewakkerd door zuurstof, en dat vindt zijn weg door het kleinste gaatje. Brandwerende dichtingen bieden een oplossing en zijn dus essentieel voor een optimale passieve brandbeveiliging.

Kabels, buizen, schakelaars, stopcontacten, luchtkanalen, aansluitingen, voegen ... er zijn meer kleine gaten in de muren dan je denkt. Met andere woorden: heel veel plaatsen waar het vuur kan aangewakkerd worden. Voor een optimale brandbeveiliging van je firma, maken we de kleinste doorvoeren op een professionele en afgewerkte manier brandwerend. 

Doorvoeringen correct dichten is een complexe materie, omdat elke doorvoer een ander type techniek en een andere oplossing vraagt. Laat je dus bijstaan door een van onze experts. Wij hebben voor elk type muur en elk materiaal de juiste oplossing en de nodige expertise.

Check onze behandelingen

Veilig afdichten van voegen, aansluitingen en doorvoeringen

Om de brandwerendheid van wanden en plafonds te waarborgen, is het van essentieel belang dat ook de doorvoeringen van nutsvoorzieningen zoals kabels, buizen en luchtkanalen, maar ook aansluitingen en voegen tussen wanden en plafonds en wanden onderling doelmatig worden afgedicht.

Het type techniek is afhankelijk van de doorvoeringen. Om die correct te kunnen dichten schakel je best de hulp in van een van onze experts in passieve brandbeveiliging.

Detailbeeld brandwerende doorvoeren en compartimentering Antwerpen-Centraal

De voordelen van REI Projects

  • Advies en offerte op maat van jouw project
  • Inspectie vooraf
  • Certificaat van behandeling
  • Brandvertraging afhankelijk van de eis (30, 60, 90 of 120min)

Wens je meer info of een offerte?

Het belang van een correcte dichting wordt nog te vaak onderschat. De regelgeving op dit gebied is gecompliceerd en wordt steeds strenger opgevolgd. Hou er dus al vanaf het begin van je project rekening mee.

Een expert van REI Projects staat je bij met professioneel advies. Samen met jou gaan we op zoek naar een oplossing op maat van je project.

Neem contact op