Brandwerend schilderwerk op staal

Brandwerend schilderwerk op staal

Staal is onbrandbaar. Maar als er brand uitbreekt, zal de stalen constructie al snel als een pudding in elkaar zakken. Dat komt omdat staal een slechte brandweerstand heeft. Brandwerende schilderwerken bieden de oplossing om een staalstructuur te beschermen bij brand.

Het eerste doel van onze werken is veiligheid, maar dat hoeft niet af te doen aan een mooie afwerking. Voor de toplaag kan je kiezen uit alle kleuren uit het RAL- of NCS-kleurenpallet. Brandwerende schilderwerken kunnen worden aangebracht met rol of door middel van bespuiting. Onze medewerkers zorgen voor de strakke afwerking van een vakschilder. Ideaal voor ruimtes waar ook het uitzicht van belang is, bijvoorbeeld bij showrooms of kantoren.

Hoe gaan we te werk?

Voordat we aan de slag gaan met de brandwerende schilderwerken, prepareren we het staal. Mogelijkheden hiervoor zijn: opschuren, wapperen (aanstralen) of zelfs zandstralen. Een goede voorbereiding eindigt met het aanbrengen van de juiste primer.

min
Brandwerende verf beschermt bij brand tot 120 minuten de staalconstructie.
°C
Brandwerende verf beschermt de staalconstructie tot meer dan 300°C.
x
Brandwerende verf krijgt bij hoge temperaturen tot 50x zijn oorspronkelijke dikte en vormt zo een isolerende schuimlaag.

Wens je meer info of een offerte?

Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak met onze expert. De expert zit eerst met jou rond te tafel om te horen wat jouw wensen zijn en op welke manier die het best worden ingevuld. Aan de hand van jouw informatie, berekent hij de juiste laagdiktes. Vragen stellen, staat altijd vrij.

Neem contact op