Eat Love Pizza - brandvertragende behandeling van hout

Brandvertragende behandeling van hout

Hout en brand samen, dat klinkt al snel als een foute combinatie. Toch is het mogelijk om hout te behandelen zodat het onder een betere brandklasse valt. Na een behandeling met een specifieke verf of vernis zal het hout minder snel doorbranden zodat de kans op instortingsgevaar een pak kleiner wordt.

Onze behandelingen zijn bijna onzichtbaar. Daarmee blijft het authentieke karakter van het hout bewaard. Wil je het hout liever een moderne kleur geven? Er bestaat brandvertragende verf in alle mogelijke RAL- of NCS-kleuren.

Hoe gaan we te werk?

Onze expert komt ter plaatse om de staat van het hout na te kijken. Hij zal je stap voor stap vertellen hoe we het beste aan de slag gaan.

Impregnatie met Burnstop

IMPREGNATIE MET BURNSTOP

REI Projects is een erkend applicator van Burnstop, een brandvertragend product. Hout kan bespoten worden met Burnstop of het kan een vacuüm drukbehandeling ondergaan. Eens het proces afgerond is, zorgen de actieve stoffen die achterblijven voor het brandvertragend effect.

Als erkend applicator voert REI Projects behandelingen uit op de werf. Voor een vacuüm drukbehandeling kan je terecht bij onze partner Fireproof

Welk type Burnstop heb je nodig? Hoeveel van dat product heb je nodig? Onze experten voeren een voorstudie uit en maken een offerte op maat.

Brand in Notre Dame

Case: Brand in de Notre Dame

Het was slechts een klein vonkje dat de imposante torens van de Notre-Dame in slechts enkele uren veranderde in een zwart gat.

Oorzaak van de gigantische schade die op zo weinig tijd verzaakt werd? Het houten skelet van de kathedraal. De bijnaam van het skelet is veelzeggend: ‘het woud van de Notre-Dame’, omdat er zoveel bomen voor gekapt werden.

Het skelet was heel oud en het hout dat gebruikt werd, was door de jaren heen helemaal uitgedroogd. Een kleine vonk was voldoende om zo’n inferno te veroorzaken. 

REI Projects helpt erger te voorkomen

Meer info over brandvertragende behandelingen?

REI Projects komt bij je langs, bekijkt je houtstructuur en luistert naar je wensen. Na een analyse en een opmeting maken we een vrijblijvende offerte.

Neem contact op