Brandwerende Roosters en Luiken

Brandwerende roosters en luiken

Ventilatie brandwerend maken

Brandwerende compartimentering zorgt ervoor dat de brand beperkt blijft tot een bepaalde zone. Dankzij brandwerende deuren, brandwerende wanden en brandwerende plafonds wordt de vlammenzee langer binnen één zone in het gebouw gehouden.

Maar wat dan met de verplichte roosters en luiken? De kleinste openingen zorgen er immers voor dat het hele compartimenteringssysteem faalt en dat het vuur zich snel verspreidt. Daarom is het nodig om brandwerende roosters te gebruiken.

Brandwerende roosters en inspectieluiken bestaan in alle vormen, maten en kleuren. Industrieel of residentieel? Voor ieder interieur is er een passende oplossing.

Brandwerende roosters en luiken

Hoe werkt een brandwerend rooster?

Bij brandwerende roosters sluiten de ventilatieopeningen automatisch in geval van brand. Zo klopt het plaatje van brandwerende compartimentering weer helemaal. Brandwerende roosters hebben een brandweerstand van 120 minuten. Het zal dus twee uur duren voordat de vlammenzee door het rooster geraakt.

Wens je meer info of een offerte?

Beschrijf in het kort het project of stuur ons de nodige specificaties door. Voor een correcte offerte komen wij het liefst persoonlijk langs om het project te analyseren en op te meten.

Neem contact op