Zware brand op stadscampus universiteit antwerpen

Op woensdagavond 6 juli woedde er een hevige brand in de stadscampus van de Universiteit van Antwerpen. Het vuur ontstond tijdens dakwerken aan de noordelijke vleugel van het gebouw, maar verspreidde zich razendsnel naar de vier onderliggende verdiepingen. Gelukkig vielen er geen slachtoffers, maar de historische schade is immens. Dit spijtige voorval wijst nogmaals op het belang van een kwalitatieve brandcompartimentering.

Het vermijden van dat soort tragedies, is een van de redenen dat REI Projects zo sterk inzet op het belang van een correct uitgevoerde brandcompartimentering. De juiste maatregelen zorgen er niet enkel voor dat de verspreiding van de brand beperkt wordt, maar ook dat de brandweer op een veilige manier de brandhaard kan blussen. Gevolgschade wordt zo tot een minimum beperkt. Ook de behandeling van houten structuren in historische of andere gebouwen kan het hout een betere brandklasse geven, waardoor de kans op het ontstaan van een brand zoveel mogelijk beperkt wordt.

“Enkele brandweermannen hebben met gevaar voor eigen leven een gat gemaakt in het dak zodat ze het water ook naar binnen kunnen spuiten. We mogen van geluk spreken dat de boeken in de bibliotheek gespaard zijn gebleven.” aldus Antwerps burgemeester Bart de Wever.

Heb je nog vragen bij jou brandcompartimentering of brandklasse van houten constructies? Contacteer ons vandaag nog!

 

brand in UA gebouw